Селекционерът на Косово Бернар Шаланд отправи предупреждение към Англия относно „лудата“ преса, с която ще трябва да се справят „трите лъва“ по време на европейската квалификация във вторник.

68-годишният швейцарски специалист шокира дошлите журналисти на пресконференцията си в неделя, след като извика емоционално, докато обясняваше тактическия подход на косоварите за гостуването на „Сейнт Мерис“.

Косово, който е втори в група A зад Англия, ще се опита да продължи без загуба в квалификациите, след като спечели два мача и завърши наравно в други два.

„Това е тактическо пресиране. Предстои ни луд мач, пресираш, връщаш се, пресираш, пресираш, пресираш! Може би, те ще сбъркат и ние ще отбележим, защото т.нар „gegenpressing“ не е само защита, а и подготовка за гол. За мен това е луда преса", коментира емоционално Шаланд.

След като бе назначен за наставник на Косово през март, Шалан се наслади на невероятна поредица от 14 мача без поражение. Успехи над България и Чехия в последните им два мача от група А дадоха сериозни шансове на косоварите да се класират за първи път на голям форум, но тепърва им предстоят два мача с англичаните.

Възпитаниците на Гарет Саутгейт стартираха квалификациите във върхова форма, отбелязвайки общо 14 гола при победите над Черна гора, Чехия и България. /БГНЕС