Отборът на Рома не се е отказал от идеята да привлече за постоянно защитника Крис Смолинг, след като Манчестър Юнайтед е поставил цена от 25 милиона паунда на 30-годишния бранител. Бившият защитник на Фулъм се присъедини към италианския кръг под наем миналото лято, след пристигането на Хари Магуайър от Лестър. Смолинг прави сериозно впечатление в италианската столица, а Рома има желание да направи да вземе англичанина.

„Metro.co.uk“ съобщава, че италианците са били "шокирани" от настояването на Юнайтед, че ще изискват 25 милиона паунда за подписа на Смолинг следващото лято. Юнайтед смятат, че представянето му се е подобрило по време на престоя му на „Олимпико“ и още повече, че е британец го прави още по-ценен. Рома се надяваше да подпише със защитника за по-малко от 20 милиона паунда и бе започнал разговори с „червените дяволи“ за сделка н стойност около 18 милиона британски лири, като 5 милиона паунда ще бъдат платени допълнително. Но Юнайтед изглежда има намерение да получи 25 милиона паунда.

Смолинг се смята, че би предпочел да остане при Рома, тъй като смята, че шансовете му за място в отбора на Англия за Европейското първенство ще бъдат по-големи, ако се премести в Италия, където има 28 участия от началото на сезона.