Испанският полузащитник на Арсенал Дани Себайос анализира ситуацията, в която се намира към този момент. Плеймейкърът въобще не изрази съжалението си, че е преценил да заиграе под наем в лондонския клуб, след като е собственост на Реал Мадрид. Той говори и за целите пред испанския национален отбор, както и неговите лични на брифинг, организиран за Ла Роха.

„Наясно съм колко е важна годината за мен. Когато не играех в Реал Мадрид, стана така, че отсъствах от Мондиал 2018. Този сезон е много важен за мен, защото целта ми е да попадна в състава за Европейското първенство, а да отида в Арсенал бе много важно решение за мен”, коментира халфът на пресконференция за Испания.

„Премиършип е съвсем различен шампионат от испанския. Много по-силен е физически, а това е добре за мен, тъй като имам място за подобрение. Полека-лека се адаптирам, а мениджърът ми вярва много”, продължи той.

„Роберто Морено заяви много ясно, че в тази селекция на Испания няма никой, който да е незаменим. Има голямо съревнование на много високо ниво. Също така много добри играчи не са част от този състав. Радостен съм, че Морено има доверие в мен. Целта ми е да работя и да покажа навсякъде, че имам качествата, за да съм част от този отбор. Готвим се за UEFA EURO 2020 от много време. Тествахме достатъчно футболисти, но целта ни е класиране на шампионата, когато сезонът свърши. Философията е ясна и играчите работим ежедневно”, продължи Себайос.

„Обожавам да играя със Серхио Бускетс. Един от най-добрите, с които някога съм играл и е наясно какво се иска в националния отбор. За по-младите е невероятно да черпим опит от играч като него”, продължи той.

„Имах много травми в Мадрид, но не съжалявам, че не играя там. Знам какво целя и единственото, което искам е да играя и да се забавлявам. Сега съм щастлив в Арсенал, изиграл съм 10 мача и показах най-доброто от себе си. Играя там, където искам. Трябва да бъда успешен в английския клуб”, добави още Дани Себайос.