Пол Погба бе оставен извън състава на Франция за предстоящите евроквалификации на „петлите“ с Исландия и Турция, но Килиан Мбапе и Н‘Голо Канте се завръщат в селекцията на Дидие Дешан.

Погба страда от проблем в стъпалото и не попадна и в групата на Манчестър Юнайтед за гостуването на АЗ Алкмаар в Лига Европа, въпреки че игра при равенството на „Олд Трафорд“ с Арсенал 1:1. Канте изпитва проблеми с контузии от началото на сезона, които го извадиха от двубоите с Албания и Андора миналия месеца, докато Мбапе се завърна наскоро след травма в адуктора.

Съотборникът на Мбапе в ПСЖ – Преснел Кимпембе също се завръща в тима на световния шампион, докато Самуел Умтити и Аймерик Лапорт остават в лазарета. Полузащитникът на Тотнъм Танги Ндомбеле също попадна в състава, докато Матео Гендузи ще играе за отбора до 21 г. Вратарят на Марсилия Стив Манданда получи повторна повиквателна от Дешан и е резервен вариант на титулярния страж Юго Лорис.

„Петлите“ гостуват на Исландия в Рейкявик в петък, 11 октомври, преди да приемат у дома Турция на „Стад дьо Франс“ в понеделник, 14 октомври. Французите поделят върха в група Н заедно с отбора на турците – с по 15 точки от шест изиграни срещи, като исландците са на три точки зад тях, а първите два се класират за Евро 2020.

Ето и състава на Франция:

Вратари: Алфонс Ареола, Юго Лорис, Стив Манданда

Защитници: Лука Дин, Лео Дюбоа, Лука Ернандес, Преснел Кимпембе, Клеман Ленгле, Бенжамен Павар, Рафаел Варан, Кърт Зума

Полузащитници: Н‘Голо Канте, Блез Матюиди, Танги Ндомбеле, Муса Сисоко, Корентен Толисо

Нападатели: Уисам Бен Йедер, Кингсли Коман, Оливие Жиру, Антоан Гризман, Джонатан Иконе, Тома Лемар, Килиан Мбапе. /БГНЕС