Последните участници на Евро 2020 стават ясни днес. Те ще бъдат определени във финалните четири баража за класиране през Лигата на нациите. Еврофиналите бяха преместени за 2021 година заради пандемията от коронавирус. 
 
Отборите на Грузия и Северна Македония излизат на стадиона в Тбилиси в 19,00 часа. Победителят ще попадне в група С на Евро 2020, където са Нидерландия, Украйна и Австрия. Досега нито Грузия, нито Северна Македония, са участвали на големи финали и който и да се класира, ще запише историческо постижение.
 
От 21,45 часа пък са останалите три сблъсъка за място на Евро 2020. 
 
Сърбия приема Шотландия в Белград, а победителят от този мач отива в група D на еврофиналите, където са Англия, Хърватия и Чехия. Гостите са на гребена на вълната, след като нямат загуба от 8 мача - последната подобна серия отборът имаше през 80-те години. Шотландците са уверени, че 25-годишното чакане ще приключи тази вечер - отборът не е бил на еврофинали от 1996 г.
 
Отборът на Унгария, който отстрани България в полуфиналния бараж, посреща Исландия в Будапеща без селекционера си Марко Роси, който бе поставен под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус. Победителят от мача в унгарската столица ще се присъедини към Германия, Франция и Португалия в група F.
 
Северна Ирландия е домакин на Словакия и вече мечтае за място на еврофиналите. Гостите ще бъдат водени от временния селекционер Стефан Таркович, който преди месец смени уволнения Павел Хапал. Победителят в двубоя отива в група B с отборите на Испания, Швеция и Полша.
 
Ето програмата за тази вечер:
 
От 19,00 часа
 
Грузия - Северна Македония
 
От 21,45 часа
 
Унгария - Исландия
 
Северна Ирландия - Словакия
 
Сърбия - Шотландия