Жозе Моуриньо си намери нова работа само 10 дни след уволнението си от Тотнъм. Португалският специалист е ангажиран като експерт за UEFA EURO 2020, съобщиха английските медии.
 
58-годишният бивш треньор на Тотнъм, Челси, Манчестър Юн, Реал Мадрид и Интер ще коментира еврофиналите за британската спортна радиостанция talkSPORT. Той ще бъде част от екипа за 8 мача от шампионата - трите срещи на Англия в групата, един 1/8-финал, два четвъртфинала, един 1/2-финал и финал.


Към Моуриньо ще се присъединят бившите английски национали Стюарт Пиърс и Тревър Синклер, както и  легендите на Шотландия - Али МакКойст и Алън Бразил.

„talkSPORT е мястото на феновете и нямам търпение да се присъединя. Европейското първенство ще бъде фантастичен турнир и ние ще уловим цялото вълнение за феновете. Радвам се, че съм част от екипа", заяви португалецът.
 
Ръководителят на радиостанцията Лий Клейтън не крие възторга си от привличането на Моуриньо.
 
"Нямам търпение да чуя възгледите му за Англия, Шотландия и Уелс, както и за другите гиганти на турнира. Неговият опит и проницателност ще бъдат очарователни за слушателите, които ще получат изключителната възможност да му задават въпроси в телефонни разговори след мачовете", обасни Клейтън.