Бившият национал на България Михаил Александров е един от тези, които реагираха след инцидента с Кристиан Ериксен. Както е известно, датският национал колабира през първото полувреме на мача с Финландия от Евро 2020 в Копенхаген. 

Александров изригна в социалната мрежа Инстаграм, където публикува емоционално послание към всички, които не оценяват труда на футболистите, лишенията и трудностите, през които преминават в кариерата си.

"Рядко си позволявам да изразявам чувства в прибързани постове и да бъда краен, но този път ще прекрача границата без дори да се замисля. До всички тези, които са толкова далеч от футболистите и техния живот, но всъщност си мислят, че са толкова близо! До всички тези, които изричат "аз мога по-добре от тоя", докато гледат даден мач. Майната ви! Нямате никаква идея колко труден е животът на даден футболист и през какво минава преди, по време и след дадена среща, която гледате от канапето вкъщи. Нямате никаква идея дали го боли нещо, дали му е трудно и дали се чувства добре! Разбирате го когато се случи нещо такова и започвате да го цените една идея повече. До всички ВАС, колкото и много да сте - дано всеки един от вас осъзнае колко рискован е футболният живот и следващият път, когато решите да избивате комплекси върху някого просто се поклонете. Поклонете се заради този, който се бори за живота си докато играе за родината си; поклонете се зарази тези , които са го обградили и се молят за него; поклонете се, заради всичките тежки натоварвания, всичките липси вкъщи , всичката болка и всичките лишения, които вие НЕ е нужно да правите! Няма да издържите и седмица в света на даден спортист, така че следващият път, когато видите такъв, просто го уважавайте! Молим се за Ериксен“, написа Александров в социалната мрежа.