Капитанът на Англия Хари Кейн беше избран за Играч на мача от полуфиналите на UEFA EURO 2020 между „трите лъва“ и Дания. Нападателят вкара победния гол в 104-ата минута, след като пропусна дузпа, но довкара топката за успеха на своя тим с 2:1 след продължения.

Редовното време завърши 1:1. Англия се класира за финала на UEFA EURO 2020, където на 11 юли ще играе срещу Италия на „Уембли“.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

„Чувствам се невероятно. Какво да кажа, много труден мач. Поздравления за Дания, направиха двубоя много труден за нас. Това е един много труден съперник, но няма значение. Успяхме да реагираме по възможно най-добрия начин. На финал сме, у дома. Усещането е невероятно“, заяви щастливият Кейн след двубоя.

Звездата на Тотнъм коментира и изпълнената от него дузпа, която пропусна, но след това се реваншира и вкара победното попадение:

„Избрах тази посока при дузпата. Не беше може би най-доброто изпълнение, но понякога пропускаш във футбола.  След това получих добра възможност да се разпиша“, сподели нападателят.

„Това ще бъде невероятно. Това ще бъде перфектното развитие на нещата. Очакваме един невероятен мач срещу Италия, много труден, но още един мач у дома. Ще бъде трудно“, завърши Кейн.