Тази вечер в 22:00 часа на стадион "Уембли" в Лондон Англия се изправя срещу Дания в 1/2-финал на UEFA EURO 2020. Срещата може да гледате на Gong.bg. Също така в ефира на NOVA и DIEMA SPORT 3.

След две поражения в груповата фаза срещу Финландия и Белгия над Дания надвисна дамоклевия меч на отпадане още в груповата фаза, но с разгромната победа над Русия "червения динамит" се класира за елиминационната фаза.

Последваха победи над Уелс и Чехия, за да се стигне и до полуфиналната фаза днес.

Статистиката преди Англия - Дания

източник: Sofa Score

Англия все още е без инкасирано попадение на турнира, за мнозина играе скучен и прагматичен футбол, но дори при такъв футбол резултатите са налице. Срещу Германия и Украйна паднаха и повече от 1 гол, а срещу момчетата на Шевченко се развихрира и вкараха 4 попадения.

Дания се очаква да играе в схема 3-4-3, която може да се трансформира в 5-3-2 или 5-4-1 в зависимост от развоя на мача. Саутгейт вероятно ще заложи на 4-2-3-1.

В турнира Лига на нациите Дания взе 4 точки от мачовете с Англия, но възможно ли е да стигне до финала като победи "трите лъва" на собстветата им земя. Англия е със сериозната мотивация да стигне до финал и да триумфира с купата, но със сигурност "динамита" ще предложи изненади.

Вероятни състави:

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Филипс, Райс, Санчо, Маунт, Стърлинг, Кейн

Дания: Шмейхел, Кристенсен, Кяер, Вестергор, Хьойберг, Ларсен, Дилейни, Мееле, Брайтуайт, Долберг, Дамсгор

Прогноза: 1:1