Шампионско изстрелване на „червения динамит“ към Лондон устроиха датските фенове. И то не къде да е, а в Хелзингьор. Това място е известно в Англия като Елсинор от „Хамлет“ на Уилям Шекспир. Тъкмо там е замъкът на датския принц, увековечен от британския гений.

Над хиляда привърженици от всякакви поколения изпратиха селекцията на Каспер Хюлманд. „Вие сте герои“, крещеше множеството. Девически оркестър изсвири серенада с флейти на Каспер Шмайхел и компания.

В същото време форумите на водещите медии в Копенхаген начело с „Екстрабладет“ бяха задръстени от войнствени коментари по повод ограниченията за идващи от Дания фенове за полуфинала. Както е известно, привържениците на „червения динамит“ от Европа не получиха достъп за големия мач днес на „Уембли“. За редовите запалянковци останаха ограниченията за 10-дневна карантина в хотел на територията на Острова.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

„Идваме по вода – с лодки, като викингите, и ще ви превземем“, изцепиха се скандинавци в интернет пространството.

В края на краищата се очаква близо 8000 души да викат за „червения динамит“ на „Уембли“ тази вечер. 5000 билета бяха изкупени за часове от датчани, които живеят във Великобритания. На централата в Копенхаген бяха предоставени още близо 3700 пропуска, които също трябваше да бъдат разпределени.

Както е добре известно, за полуфиналите и финала на Храма в Лондон допустимата бройка фенове бе вдигната на 60 000 (при капацитет 90 хиляди).

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“.