Станислав Черчесов бе уволнен като селекционер на националния отбор на Русия. Новината бе официално потвърдена от местния футболен съюз. Според информацията решението за раздялата със специалиста е било взаимно.

Черчесов пое Сборная през 2016 година, като под негово ръководство тимът стигна до 1/4-финалите на Мондиал 2018, който се проведе в Русия. На UEFA EURO 2020 пък възпитаниците му се представиха много слабо и завършиха на последно място в групата си.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Ръководството на Руския футболен съюз вече работи по намирането на негов заместник. Eдин от вариантите е Йоаuим Льов, който наскоро приключи дългогодишната си работа с националния тим на Германия.

Руски медии обаче съобщиха, че РФС има нов фаворит за наследник на Черчесов. Става дума за Владимир Петкович, който класира Швейцария на исторически 1/4-финал на UEFA EURO 2020.

„РБ Спорт“ пък твърди, че човек от ръководството на Руския футболеюн съюз вече е провел преговори с Андре Вилаш-Боаш. Португалецът също е друг вариант за наследник на Черчесов. 43-годишният специалист имаше успешен престой начело на Зенит, а в момента е свободен.