Тази вечер един срещу друг се изправят двама централни защитници, които въпреки еднакво стабилните си изяви на UEFA EURO 2020, си остават на двата полюса в очите на милиони фенове по света. Родените в един и същ месец - март, но през 4 години, Симон Кяер и Хари Магуайър няма да излязат скоро от образите на Спасителя и Побойника.

Капитанът на Дания ще бъде вечният герой, благодарение на чиято светкавична намеса (съчетана с действията на главния съдия Антъни Тейлър) сега сънародникът му Кристиан Ериксен е жив. Тъкмо бранителят на италианския гранд Милан след това успокояваше и отчаяната половинка на колабиралия халф - Сабрина на терена на „Паркен“, докато всички се молеха шампионът с Интер да оцелее. Каквото и да направи оттук нататък в кариерата си, Симон ще бъде на почит навсякъде.

Миналото лято се лепна вечният етикет на Побойника върху Хари Магуайър. Тогава алкохолът светкавично (както се случва почти винаги) вкара централния бранител и капитан на Манчестър Юнайтед в черна дупка и той участва в зверски бой на гръцкия остров Миконос. В крайна сметка той се размина със затвора, но бе замразен за известно време за английския национален отбор от селекционера Гарет Саутгейт. След това дойде контузията, която не му позволи да завърши сезона във Висшата лига. Подобно на случая с Джордан Хендерсън, който не бе играл за Ливърпул от февруари обаче Саутгейт го вкара в списъка си за континенталния шампионат. Нещо повече - в началото на форума той заложи на Тайрън Мингс като партньор на Джон Стоунс в центъра на защитата на „трите лъва“. Впоследствие Хари се включи на пълна скорост за триумфалния ход до полуфиналите.

Интересното е, че тази година Магуайър и Кяер вече се срещнаха на английска земя, както ще бъде днес. Това стана на 11 март в първия осминафинал в Лига Европа между колосите Манчестър Юнайтед и Милан на „Олд Трафорд“.

Още четете в днешния брой на "Мач Телеграф".