Не е случайно, че една от ключовите 3 битки, които откроява сайтът на УЕФА в днешния полуфинал Англия - Дания, е тази между левите бекове. След директното противопоставяне между тарана Хари Кейн и централния бранител Симон Кяер, както и на вратаря Джордан Пикфорд с острието Каспер Долберг, идва задочният спор по фланговете Люк Шоу - Йоаким Мееле.

След като бе тотално оплют от бившия си мениджър на „Олд Трафорд“ Жозе Мауриньо, играчът на Манчестър Юнайтед се превърна в любимец не на друг, а на световния символ на този пост - бразилецът Роберто Карлош. Първоначално Саутгейт опита с десния бек Киърън Трипиър отляво, но впоследствие той се преориентира към Шоу, който бе и халфбек в схемата с трима защитници срещу Германия.

Мееле от своя страна си е такъв, защото постройката на Дания е в този неизменен вид. Люк стана първият англичанин след Дейвид Бекъм (през 2000 г.) с 3 асистенции на еврошампионат. Датчанинът Йоаким отговаря с 2 попадения и 1 голов пас. От друга страна юношата на Саутхемптън е създал повече голови възможности - 8, което е повече от всеки свой съотборник.

Повече дрибли от Мееле - 22, е направил само Килиан Мбапе (26). Играчът на Аталанта бе 9-ти по пробягани километри на UEFA EURO 2020 преди полуфиналите - 52,6.

За други новини четете новия брой на "Мач Телеграф".