UEFA EURO 2020 допреди финала показа на хората редица рекорди и сериозни цифри. До този момент видяхме десет автогола, осем изпуснати дузпи, а това е същият брой, какъвто бе и на Мондиал 2018-а година, но на Световното първенство се играят и повече мачове.

В хода на UEFA EURO 2020 станахме свидетели на зрелищните голове на Патрик Шик от центъра срещу Шотландия за чехите, страхотният гол на Лука Модрич отново срещу „гайдарите”.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Пол Погба от Франция реализира изящно изпълнение от разстояние срещу Швейцария, а досега падат средно по 2,80 гола в срещите.

Това е най-високият коефициент от 1976-а година, когато форамтът на турнира е различен. На броени дни сме от финалната среща на „Уембли”, в която ще спорят Италия и Англия, но любопитен щрих е, че от всички 140 гола в 50-те мача досега е отбелязан един-едиствен гол от пряк свободен удар.

Той дойде в срещата между Англия и Дания, в която полемично „трите лъва” елиминираха скандинавския тим, именно който откри резултата в Лондон със зрелищен гол на Микел Дамсгоорд. През първата част звездата на датчаните изпълни страхотен фаул малко пред границата на наказателното поле и с мощен удар разпечата вратата на Джордан Пикфорд, давайки аванс на „червения динамит”, който обаче не съумя да спечели мача и да отиде до финала.