Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън може да пропусне предстоящото Европейско първенство заради контузия.

Лидерът на „червените” лекува травма в адукторите и със сигурност пропуска мачовете на английския шампион срещу Реал Мадрид в Шампионската лига. През февруари той претърпя операция и се очакваше да се завърне към тренировките в началото на април.

По всичко обаче личи, че проблемите за Хендерсън са далеч по-сериозни.

„Що се отнася до обещанията, можем само да кажем, че Хендо е оптимист относно това как е преминала операцията и какви прогнози е получил от специалистите. Наясно сме, че при такъв тип контузии има план и определено време за възстановяване, но и че по пътя може да се случи всичко. Знаем, че ще се завърне около края на сезона и едва тогава трябва да видим как са нещата. Той ще направи всичко възможно, за да бъде готов”, каза Саутгейт.

„Знаем също, че ще му липсват мачове на високо ниво. Трябва да бъдат обмислени много неща, но това е решение, което ще бъде взето след няколко седмици”, допълни селекционерът на Англия.

„Трите лъва” стартират Евро 2020 с мач срещу Хърватия на 13 юни. Следват мачове срещу Шотландия и Унгария.