Легендата Дейвид Бекъм похвали своя бивш съотборник Гарет Саутгейт, който в момента е начело на националния отбор на Англия. В събота полуфиналистите от Мондиал 2018 приемат България в евроквалификация на „Уембли“.

44-годишният Бекъм заяви, че се вижда като бъдещ селекционер на родината си, но е готов да чака достатъчно дълго, защото в момента Гарет Саутгейт се справя отлично с работата си.

„Имах успешна кариера като капитан на Англия. Може би затова в ръководството на ФА ме виждат като бъдещ мениджър. Разбира се, че бих приел подобно предложение, защото съм горд англичанин и страстен фен на националния отбор, но дали ще съм достатъчно добър в това? Кой знае? Със сигурност това е работа мечта, но в момента Гарет Саутгейт се справя невероятно. Всички ние се наслаждаваме на това“, каза Бекъм.

Самият Саутгейт участва в двата мача на Англия срещу България в евроквалификациите през 1998 и 1999 година (0:1 и 1:1). Мачът в София бе последен за Христо Стоичков с националната фланелка. В присъствието на Йохан Кройф на стадион „Българска армия“ Саутгейт получава жълт картон в 19-ата минута.