Националният отбор на България в крайна сметка ще бъде поставен в по-изгодната трета, а не в четвърта урна, при жребия за европейските квалификации, който ще се тегли на 2 декември в Дъблин.

Третата урна дава възможност нашите да получат малко по-удобни съперници в квалификационното група.

Затова спомогна не само доброто представяне на нашите, заели второто място в Лига С, група 3 на Лигата на нациите, но и някои важни резултати от последния ден в групите на този турнир.

Нашите чакаха помощ най-вече от два мача и я получиха и от Сърбия, и от Шотландия.

Сърбите не биваше да губят точки при домакинството си срещу Литва и те го сториха с категоричното 4:1.

Шотландия и Израел пък не биваше да завършат наравно помежду си, защото такъв изход не беше по вкуса на нашите, и „гайдарите“ успяха да спечелят с 3:2, въпреки че израелците вкараха първи и последни в мача.

Петдесет и петте отбора ще бъдат разделени в десет групи за жребия в Дъблин, като за Европейското ще се класират първите два от всяка група. Отборите, с които България със сигурност ще се размине, са Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Сърбия, Шотландия, Норвегия, Израел, Сърбия и Финландия .

В първите две урни при жребия ще са силните отбори на Португалия, Холандия, Англия, Швейцария, Франция, Хърватия, Белгия, Испания, Италия, Германия, Полша, Австрия, Чехия, Дания, Исландия, Русия, Швеция, Украйна, Уелс и Босна и Херцеговина.