Отборът на Испания пропусна да се класира за Евро 2020, след като допусна късно попадение и изпусна победата срещу Норвегия. Двубоят на стадион "Улеваал" завърши 1:1. Испанците откриха резултата в 47-ата минута чрез красиво попадение на Саул, но в добавеното време Джошуа Кинг изравни резултата "попари" надеждите на испанците за ранно класиране. 

Първата интересна ситуация в двубоя бе в 22-та минута, когато Кепа Арисабалага трябваше да се намесва, след като Джошуа Кинг скочи високо, за да засече центриране и отклони топката с глава. Вратарят обаче направи брилянтно спасяване и успя да я извади.

Резултатът бе открит в началото на втората част, когато Саул намери топката и с невероятна сила и плътност я заби в левия ъгъл на вратата. 

Минута по-късно Джошуа Кинг успя да надскочи испанската защита, но ударът му с глава мина на косъм от дясната греда. 

В 67-ата минута Фабиан Руис изстреля мощен снаряд от дистанция, но топката разтресе напречната греда.

Две минути по-късно Санти Касорла връхлетя върху топката в наказателното поле и я изстреля към левия ъгъл, но Руне Ярщайн бе на точното място и отби топката.

В 78-ата минута Мартин Йодегаард подаде великолепно към Джошуа Кинг, чийто удар обаче не успя да намери целта и премина малко над напречната греда. 

В края на редовното време Фабиан Руис стреля мощно отблизо, но опитът му се отби от дясната греда. 

В добавеното време на срещата Кепа Арисабалага извърши спорно нарушение, за което съдията Майкъл Оливър го наказа с жълт картон и отсъди дузпа за Норвегия. Джошуа Кинг се нагърби с изпълнението и реализира от бялата точка, изпращайки топката в долния десен ъгъл. 

Испания все пак остава водач в класирането на своята група с 19 точки от 7 изиграни двубоя, а Норвегия е на четвърто място с 10 точки в своя актив.