Отборът на Италия записа първи успех в квалификациите за Евро 2020, при това с попадения на двама млади и талантливи играчи, които получават шанс при Роберто Манчини. „Скуадра адзура” се наложи с 2:0 над Финландия в мач, който се игра на „Дачия Арена” в Удине.

Домакините създадоха повече положения и категорично демонстрираха по-висока класа, затова и закономерно спечелиха срещата след попадения на Николо Барела и Мойс Кийн. Любопитното е, че и двамата голмайстори са изключително млади футболисти. Барела е на 23, а Кийн на 19.

Отборът на Италия поведе в резултата рано-рано. Николо Барела реализира първия си гол с екипа на националния отбор в 7-ата минута. Преди шест години бе последното попадение на играч на Каляри с екипа на „Скуадра адзура”. Тогава Давиде Астори записа на сметката си гол с екипа на „сините” – 2013 година срещу Уругвай.

Николо Барела успя да овладее избита топка след изпълнение на фаул, а след това от края на наказателното поле стреля мощно в десния ъгъл за 1:0.

Въпреки че не изобилстваше от много голови положения, домакините имаха предимство във всяко едно отношение на терена.  Закономерно Италия стигна до втори гол след почивката.

В 74-ата минута, след атака отдясно, Чиро Имобиле пусна майсторски извеждащ пас към Мойс Кийн, който със силен изстрел отблизо остави вратаря на Финландия безпомощен за 2:0.

Младият голмайстор е вторият най-млад футболист, който се разписа за Италия – на 19 години и 23 дни. Първата позиция държи Бруно Николе от 1958 година (18 години и 258 дни).

Участие в двубоя взе и нападателят на Сампдория Фабио Куалярела, който се появи като резерва в 80-ата минута. Футболистът се завърна с екипа на Италия след 3048 дни отсъствие.

След победата отборът на Роберто Манчини е начело в класирането на Група J, заедно със състава на Гърция, който записа същия резултат от 2:0 над Лихтенщайн. С 3 точки е още и третият във временното подреждане Босна и Херцеговина, който се наложи с 2:1 над Армения.

Група J

1. Италия – 1мач, 3 точки

2. Гърция - 1мач, 3 точки

3. Босна и Херцеговина - 1мач, 3 точки

4. Армения - 1мач, 0 точки

5. Лихтенщайн - 1мач, 0 точки

6. Финландия - 1мач, 0 точки