Отборът на Италия победи с 3:0 Босна и Херцеговина и продължи пълната си доминация в европейските квалификации, въпреки, че "Скуадра адзура" отдавна си беше осигурила място на финалите догодина.

Гостите поведоха още в 21-ата чрез Франческо Ачерби. Бранителят се бе включил в една атака на родината си, но може да се каже, че отигра ситуацията по майсторски начин, елиминирайки опонент и след това насочил неспасяемо към незащитения ъгъл на Шехич.

В 37-ата минута Лоренцо Инсине поне за миг забрави за тежкия си период в Наполи, след като реализира с националната фланелка. Дребничкият футболист получи подаване от Белоти и миг по-късно отправи много слаб, но изключително точен изстрел по земя, който намери малката мрежа и спомогна за удвояването на италианската преднина.

Николо Барела продължи да раздава асистенции и в 53-ата спомогна за оформянето на крайното 3:0, тъй като изведе сам срещу вратаря Белоти, а за "Ил Гало" не беше никакъв проблем да се разпише.

Така Италия записа девети пореден успех в квалификациите, който е и 10-и победен мач във всички турнири, като подобри рекорд отпреди Втората световна война.

За последно "скуадра адзура" имаше девет поредни победи в периода 1938/1939 година, когато начело на тима е била Виторио Поцо.