Рекордна 10-та поредна победа постигна Италия, след като се наложи с 5:0 в гостуването на Лихтенщайн. "Скуадра" си осигури класиране за Евро 2020 още в предишния мач след успеха над Гърция с 2:0 преди три дни.
 
Италия поведе още във 2-ата минута. Федерико Бернардески получи отличен пас от Кристиано Бираги в наказателното поле и забоде топката в горния ляв ъгъл за 0:1. Много бързо домакините можеха да изравнят след страхотен индивидуален пробив на Денис Саланович в 5-ата минута. Той преодоля двама защитници и шутира в долния ляв ъгъл, но вратарят Салваторе Сиригу се разтегна и спаси. 
 
До края на първото полувреме голмайсторът Бернардески на два пъти можеше да увеличи аванса на "Скуадра", но стражът Бенджамин Бюшел показа класа. Три минути преди почивката Саланович опита да изненада Сиригу с топовен удар от границата на наказателното поле., но вратарят се справи. И през второто полувреме Бернардески продължи да тормози защитата на Лихтенщайн, но нямаше шанс отново да се разпише. Направи го Андреа Белоти в 70-ата минута, засичайки с глава центриране от корнер.
 
В 77-ата минута Алесио Романьоли отбеляза ефектен гол - топката отскочи от земята и влезе в десния ъгъл. Обезверените домакини съвсем се предадоха и логично получиха ново попадение в 82-ата минута. Стефан Ел Шаарави беше изведен от Браян Кристанте и хладнокръвно прати топката в долния ляв ъгъл за 0:4. Развихрилите се италианци отбелязаха и пети гол чрез Андреа Белоти във 2-ата минута на добавеното време. Той бе изведен хитро от Джовани ди Лоренцо и се разписа за втори път в мача.
 
Лихтенщайн - Италия 0:5
0:1 Федерико Бернардески 2, 0:2 Андреа Белоти 70, 0:3 Алесио Романьоли, 0:4 Стефан Ел Шаарави, 0:5 Андреа Белоти 90+2

Гърция - Босна и Херцеговина, ЕК

източник: БГНЕС

В другия мач от групата Гърция победи с 2:1 Босна и Херцеговина. Трите точки дойдоха две минути преди края на мача след автогол на защитника на гостите Аднан Ковачевич. 
Преди това двата отбора си размениха по едно попадение. Гърците поведоха с гол на 20-годишния нападател на Вилем II Евангелос Павлидис в 30-ата минута. Радостта им бе кратка, тъй като 5 минути по-късно халфът на Динамо Загреб Амер Гояк изравни.
 
Гърция - Босна и Херцеговина 2:1
1:0 Евангелос Павлидис 30, 1:1 Амер Гояк 35, 2:1 Аднан Ковачевич 88-автогол