Испания победи Швеция с категоричното 3:0 в дербито от група F на европейските квалификации. Успехът за „ла фурия роха” дойде закономерно, но пък бе изстрадан, след като до последните минути авансът бе минимален.

Началото за домакините бе доста силно като само в първите 20 минути тимът пропусна няколко отлични възможности чрез Фабиан Руис, Даниел Парехо и Серхио Рамос. Робин Олсен демонстрира брилянтен рефлекс в тези моменти, а освен това гол на испанците не бе зачетен заради засада.

По-интересните моменти обаче дойдоха след почивката. Шведите бяха заздравили действията си в защита, но всичко се промени в 63-ата минута, когато Себастиан Ларсон игра с ръка в наказателното поле. Това доведе до дузпа, при която Серхио Рамос реализира за 1:0.

Шведите така и не успяваха да затруднят Кепа Арисабалага, но минималният пасив им даваше надежди до последно. В 85-ата минута обаче съдията Уилям Калъм отсъди втора дузпа за нарушение на Филип Хеландер в наказателното поле. Влезлият като резерва Алваро Мората вкара за 2:0 и така сложи край на интригата. 2 минути по-късно пък се разписа и другата резерва Микел Оярсабал, който реализира с добър изстрел по земя от границата на наказателното поле.

В друг мач от групата Румъния победи Малта с 4:0 като гост. Георге Пушкаш вкара първите два гола в мача в 7-ата и 29-ата минута като за втория пасът дойде от започналия като титуляр нападател на Лудогорец Клаудиу Кешеру. Александру Чипчиу бе точен за 3:0 в 34-ата минута, макар че после се изяви и в негативна светлина като в 81-ата минута бе изгонен с втори жълт картон. В добавеното време Денис Ман оформи крайното 4:0.

Норвегия очаквано победи с 2:0 в гостуването си на Фарьорски острови като двете попадения бяха дело на бившия играч на Литекс Бьорн Йонсен.

В класирането Испания е лидер с пълен актив от 12 точки след 4 мача. Шведия и Румъния са с по 7, Норвегия с 5, Малта с 3, а Фарьорски острови е без точков актив.