Френският полузащитник Дамиен Льо Талек заяви в интервю, че се надява да стане руски гражданин навреме, за да играе страната по време на Евро 2020.

„Преди няколко месеца стартирах процедурата по получаване на руски паспорт. Би трябвало да е готов след няколко месеца“, сподели 29-годишният футболист на Монпелие за руския вестник „Известия“.

"Една от спирките по време на професионалната му кариера беше Саранск в Русия, където прекара сезон и половина. Льо Талек е женен за рускиня, живее в къща в Москва и синът им притежава двойно френско-руско гражданство".

Той призна, че е голям фен на Русия и руснаците, както и на селекционера на националния отбор Станислав Черчесов.

„Обичам Русия, културата, народпсихологията. Ако треньорът има нужда от мен, веднъж щом се сдобия с паспорта, ще отвърна на повиквателната. Ще бъде голяма чест за мен да представя Русия. Когато получа паспорта си, се надявам треньорът да следи моите изяви“, допълни той за „Известия“.

Припомняме, че Русия обяви, че ще обжалва четиригодишната забрана от УАДА, която може да възпрепятства футболният тим от участие на Мондиала в Катар през 2022. Дамиен Льо Талек е по-малкият брат на бившия играч на Ливърпул Антони Льо Талек. /БГНЕС