Отборът на Франция победи с минималното 1:0 при гостуването на Исландия в двубой от седмия кръг на група H от квалификациите за Евро 2020. Единственото попадение в двубоя дойде в 66-та минута и беше дело на Оливие Жиру от дузпа.

Двубоят започна в ниско темпо, като в първия половина час гостите имаха пълно надмощие по отношение на контрола над топката, но до истинско положение пред вратата на исландците така и не стигна.

Първото положение в мача всъщност принадлежеше на състава на домакините. Нападателят на скандинавците Йон Деди Бодварсон успя да се добере до центриране на на точката на дузпата, но изстрелът му се оказа слаб и се оказа лесна плячка за Стив Манданда.

В края на първата част дойде и най-сериозното положение за световните шампиони. Антоан Гризман и Кингсли Коман комбинираха добре в наказателното поле, но последният не успя да намери вратата на Ханес Халдерсон от около 15 метра.

През втората част картината на терена слабо се промени. Французите все така се затрудняваха да намерят път през сгъстената отбрана на домакините, които бяха доволни да стоят в изчаквателна позиция.

Все пак пробивът дойде в 65-та минута. Бранителят на Исландия Ари Скуласон необмислено повали Антоан Гризман в наказателното поле, като зад топката застана Оливие Жиру. Нападателят на Челси беше непоколебим, за да даде решителен аванс на „петлите“.

До края на срещата положения се откриха пред Белс Матюиди и Уисам Бен Йедер, но и двамата не успяха да преодолеят Халдорсон. Така беше оформено крайното 1:0.

По този начин Франция продължава да е втори в групата си с актив от 18 точки и е все по-близо до бленуваното класиране за Евро 2020. Исландия, от своя страна, остана с 13 точки, на цели 5 зад състава на Турция, който победи с 1:0 Албания в един от другите мачове от тази група.