Отборът на Белгия победи с 4:1 Русия в двубой от квалификациите за Евро 2020. Резултатът бе открит в 19-ата минута от Торган Азар, а десетина минути по-късно неговият брат - Еден Азар удвои аванса на "червените дяволи". В края на първата част отново Еден Азар бе точен за 3:0. В 72-ата Ромелу Лукаку направи резултата 4:0, а в 79-ата Георги Джикия върна едно попадение за руснаците и оформи крайния резултат. 

Двубоят нямаше абсолютно никакво значение, след като и двата отбора отдавна си бяха осигурили билетите за Евро 2020. 

Първата по-сериозна възможност на сметката на Белгия се превърна в попадение. С невероятна самостоятелна акция Торган Азар проби добре покрай руската защита и изстреля топката от ръба на наказателното поле зад плонжиралия Гилерме.

В 28-ата Еден Азар навлезе в наказателното поле и отправи мощен удар, но този път стражът на Русия внимаваше и направи добро спасяване.

Само пет минути по-късно обаче усилията на Еден Азар се отплатиха и той записа името си сред голмайсторите. Футболистът на Реал Мадрид се отскубна зад гърба на защитата и пое брилянтен пас, след което му остана единствено да нанесе прецизен удар, с който да преодолее вратаря и да удвои аванса на белгийците.

Секунди по-късно Магомед Оздоев достигна до подаване на границата на наказателното поле, но не успя да вложи сила в удара си и той не затрудни Тибо Куртоа.

В края на първото полувреме Еден Азар отбеляза второто си попадение в срещата. Кевин де Бройне подаде брилянтно към Еден Азар, който просто чукна топката в опразнената врата.

В началото на втората част Дрис Мертенс бе близо до отбелязването, след като овладя подаване в наказателното поле, но да насочи топката право в Гилерме.

Последваха спокойни минути, в които липсваха опасни ситуации пред някоя от двете врати. 

В 72-ата Ромелу Лукаку направи резултата разгромен, след като успя да се измъкне зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл. 

Няколко минути по-късно Русия все пак отбеляза почетно попадение чрез Георгий Джикия. Той чукна топката в мрежата почти от голлинията, след като тя попадна в краката му от щастлив рикошет.

Последната опасна ситуация бе на сметката на Русия, когато в добавеното време на мача Николай Комличенко стреля инстинктивно към вратата, но топката премина на сантиметри от лявата греда. 

Така Белгия затвърди перфектното си представяне и събра 27 точки след 9 изиграни срещи. Въпреки поражението, Русия остава на втора позиция с 21 точки в актива си.