Отборът на Дания победи с минималното 1:0 Швейцария в квалификационен мач за Евро 2020. Юсуф Поулсен донесе трите точки на "червения динамит", реализирайки късно попадение в 84-ата минута.

Първата опасна ситуация в двубоя беше на сметката на Швейцария. В 14-ата минута Гранит Джака отправи топовен изстрел от около 22-23 метра към вратата на Каспер Шмайхел, който успя да чукне топката, която се отби в напречната греда. 

В 35-ата минута Адмир Мехмеди пропусна златна възможност, стреляйки от упор. Волето му бе насочено към левия ъгъл на Каспер Шмайхел, но стражът внимаваше и направи невероятно спасяване.

Минута по-късно Денис Закария извърши изключително грубо нарушение и влезе опасно в краката на съперник, но му беше спестен червеният картон. 

В 49-ата минута Адмир Мехмеди достигна до брилянтно центриране и стреля към вратата, но ударът му премина високо над напречната греда. 

Две минути по-късно Рикардо Родригес нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, но топката срещна гредата. 

В 55-ата минута Кристиан Ериксен изпълни корнер, с който прехвърли вратаря, но Томас Дилейни не успя да я нацели и стреля покрай десния страничен стълб. В следващите минути битката в центъра на терена, докато не се стигна до решителния момент. 

В 84-ата минута Юсуф Поулсен подари трите точки на своя отбор. Кристиан Ериксен демонстрира страхотен поглед и подаде на Поулсен, който от вътрешността на пеналтерията заби топката във вътрешната страна на лявата греда. 

Дания и Швейцария са част от квалификационната група D, чийто водач е Ирландия с 12 спечелени точки от 6 изиграни двубоя. "Червения динамит" е втори със същия точков актив, но с мач по-малко. Швейцария е на 3-то място с 8 пункта.