Селекционерът на младежкия национален отбор на Германия Щефан Кунц обяви състава си за мачовете с Франция и Англия, а в него има едно много интересно име. Това е 20-годишният Лукас Нмеча, който до този момент играеше за юношеските отбори на Англия.

Нападателят е роден в Хамбург, но през 2007-а семейството му се мести в Англия. Уменията си на терена той развива именно на Острова в Уайтъншейв, на юг от Манчестър.

Той бързо прави впечатление с таланта си и когато е на 9 години, скаутите на Манчестър Сити го убеждават да премине при "гражданите". През януари 2018-а Нмеча удължи договра си до 2021-а като до това лято ще играе под наем във вторидивизионния Престън Норт Енд.

"Обичам този клуб, откакто съм тук в Англия. Вече съм няколко години тук и се чувствам като част от клуба. Привилегия е да получа такъв договор и съм много щастлив", сподели тогава Нмеча.

Пеп Гуардиола е голям фен на нападателя, който до момента имаше 31 мача за юношеските гарнитури на Англия. Сега обаче е взел решение да играе за Германия.

"Радвам се за Лукас Нмеча и Емануел Ийоха, които са с нас за първи път", сподели Щефан Кунц.

А повече за привличането на Нмеча каза спортният ръководител на националните отбори Йоти Чатциалексиу. "Лукас Нмеча изяви интерес при нас да играе за Бундестима и за родината си Германия. При това желание с удоволствие искаме да подкрепим играча. Затова излязохме с молба към ФИФА за смяна на федерацията. Независимо дали получим одобрение до мачовете, Лукас и отборът могат да използват периода, за да се опознаят."