Легендата на Славия и българския футбол Андрей Желязков - Жужо отлично познава европейския футбол. В националния отбор на България има 54 мача с 14 гола, а в 12 двубоя е капитан на „лъвовете”. Той е шампион и носител на Купата на Нидерландия за 1984 г. рамо до рамо с Йохан Кройф в състава на Фейенорд и с охота се включи в рубриката „Моите 11“, за да подреди най-добрите, според него, еврoпейски футболисти, с които би се явил на UEFA EURO 2024 като треньор. В отбора на Андрей Желязков присъстват едни от най-големите имена в съвременния футбол, както и играчи, срещу които самият той се е изправял на терена.

„На вратата ще сложа Буфон. За мен той е един от най-добрите и доказали се вратари. Като десен бек бих предпочел Манфред Калц, немският национал, който спечели доста титли“, започва подредбата на своя отбор Андрей Желязков.

„В средата слагам Франц Бекенбауер. Имал съм възможност да играя два пъти срещу него. Той е невероятен човек и играч. Като партньор на Бекенбауер бих сложил Рууд Крол или както му казваха - „Летящият холандец“.

Отляво безспорно не виждам друг, който би изглеждал по-добре от Малдини“, продължава своя състав легендарният футболист и отива към средата на терена. „В средата на терена изборът е много голям и човек се затруднява. Там има звезди, които няма как да ги забравиш. Футболисти, от които идват идеите във футбола и заради които най-много ходим по стадионите. Поставям Зидан, на когото всички казваха „магьосника с топката. До него - Йохан Кройф. За него мисля, че всичко е казано. Никой не би го забравил, какъв играч е бил той. Отдясно по фланга предпочитам и избирам Рууд Гулит, с който също съм играл в Холандия и го познавам лично и него, и качествата му. От лявата страна освен Стоичков никой друг не мога да сложа. Той е постигнал толкова много, че дори няма смисъл да го представяме и да говорим повече“, категоричен е Жужо.

„На предна позиция слагам Роналдо. Той е човекът, който продължава да се доказва и да бележи голове. Показва, че и на 40-годишна възраст можеш да бъдеш в топ форма. Като негов партньор в предни позиции слагам Ван Бастен. Той е магьосникът от Холандия“, завършва своя отбор Желязков.