Сблъсъкът между Германия и Дания от 1/8-финалите на UEFA EURO 2024 беше белязан от появата на маскиран мъж на гредите на стадион „Сигнал Идуна парк“ в Дортмунд. Инцидентът остана незабелязан от повечето телевизионни зрители.

Двубоят ще се запомни с множеството прекъсвания. Гръмотевична буря предизвика спиране през първото полувреме, а ВАР се намеси на няколко пъти, за да може феърплеят да възтържествува. През второто полувреме реферът Майкъл Оливър беше принуден да забави срещата, макар и за съвсем кратко, тъй като маскиран мъж се покатерил по гредите на съоръжението Дортмунд, непосредствено до покривното покритие.

Не е ясно какъв е бил мотивът на нарушителя и какво е целял.

Той се покатерил високо над феновете.

Съдията Майкъл Оливер разговаря и с двамата капитани - Каспер Шмайхел и Илкай Гюндоган, показвайки им нещо във въздуха, като това е бил 21-годишен младеж, който впоследствие е бил арестуван.

„Полицията вече е арестувала мъжа. В нито един момент не е имало опасност за други хора. Полицията все още не може да даде информация за самоличността на мъжа или мотивите му“, обяви авторитетното издание “Bild”.

Германия се класира за ¼-финалите на UEFA EURO 2024, след като победи Дания с 2:0.