Какъв луд мач между Дания и Германия! Първо беше внезапното прекъсване заради буря, а след това се случи и това. В началото на второто полувреме при резултат 0:0, бърза атака на датчаните бе завършена от Йоаким Андерсен, който изпадна в луда радост, мислейки че е вкарал първия си гол за националния отбор и то в  толкова важен мач.
 
Но защитникът бързо бе изваден от еуфорията - съотборникът му  Томас Дилейни стана жертва на нововъведението на Евро 2024 - системата за полуавтоматично откриване на засади улови в нередовна ситуация пръстите на левия му крак в самото начало на атаката. 

Но датчаните все още не знаеха какво ги очаква. Само три  минути по-късно Андерсен бе в окото на бурята пред своята врата. Топката го удари в протегнатата лява ръка след центриране в наказателното поле, а на повторението се видя, че всичко е решено от пръстите на защитника. И реферът Майкъл Оливър даде дузпа за Германия, след като изгледа повторението. 
 
Нататък всичко беше - Кай Хаверц реализира наказателния удар, за да даде преднина на Бундестима, а след още 15 минути Джамал Мусиала довърши датчаните с втори гол.
 
И вероятно хората в Дания продължават да се питат как щеше да се развия мачът, ако не бяха пръстите на Дилейни и Андерсен.