Англия ще разчита на представянето на Хари Кейн във фазата на елиминациите на Европейското първенство. Голмайсторът на Англия за всички времена има навика да пази най-доброто от себе си за късните фази и се стреми да продължи тази серия в неделя срещу Словакия на осминафиналите.

Кейн има шест гола в последните си шест мача от елиминациите на Световни и Европейски първенства.

"Това е нещо като процес на турнирен футбол. Естествено ставаш физически по-силен. Естествено, ставаш по-резултатен, когато играеш повече мачове. Много от играчите достигат върховата си форма на елиминациите", каза капитанът на Англия.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Кейн вече отбеляза рекордния си 64-и гол е екипа на Англия при равенството 1:1 с Дания в груповата фаза.

Той не успя да се разпише на същата от последното Европейско първенство преди три години и Световния шампионат в Катар 2022. Кейн обаче записа четири гола във фазата на елиминациите на UEFA EURO 2020, за да помогне на Англия да стигне до финала, и вкара още два на осминафиналите и четвъртфиналите в Катар.

"Футболът на елиминации е различен от този в груповата фаза. В миналото сме се справяли добре с това и сега е време да го направим отново. Тъй като съм нападателят в отбора, очевидно искам да вкарвам голове и да помогна на тима да премине в следващата фаза", коментира Кейн. / БТА