Футболистът на националния отбор на Германия Илкай Гюндоган има съпруга, за която мнозина ще му завидят. Красавицата неизменно е на стадиона по време на срещите на Бундестима на UEFA EURO 2024. Случаят не беше по-различен и по време на мача срещу Дания от 1/8-финалите на турнира. Чаровната дама изгледа успеха в Дортмунд.

Но коя е прекрасната му опора?

Сара Арфауи, известна още като Сара Бенамира, е родена на 17 юли 1995 г. в Ница, Франция, но по-късно се мести да живее в Италия. Според някои публикации в пресата, 29-годишната дама има алжирски корени, но в същото време се съобщава, че майка ѝ е от тунизийски произход. Тя има трима братя и сестри. За баща ѝ не се споменава много.

Съпругата на Илкай Гюндоган е модел, актриса и позната в телевизионните среди личност. Популярна е като водеща на италианския канал Rai1.

Преди години е работила за няколко реномирани модни марки. Тя е и е инфлуенсър с повече от 800 000 последователи в Инстаграм. Известна с това, че дава съвети за красота и мода на своите фенове.

Илкай Гюндоган и Сара Арфауи се срещат през 2021 г. Футболситът обяви публично годежа си с модела през декември същата година. Двойката мина под венчилото през 2022 година, имат дете Каис.

Независимо дали съпругата на играча е имала заслуга за успеха или не, Германия се класира за ¼-финалите на турнира след 2:0 над Дания.