Отборът на Румъния започна по фантастичен начин участието си на UEFA EURO 2024, след като в първия мач от Група Е победиха с 3:0 Украйна. Срещата се игра в Мюнхен. Попаденията за успеха реализираха Николае Станчу, Разван Марин и Денис Драгшу.

Другият мач от групата между Белгия и Словакия започва в 19:00 часа и ще се излъчва на живо с картина по DIEMA, DIEMA SPORT3 и в Gong.bg.

Украинците започнаха срещата много по-активно, но тактически техният съперник беше много по-добре подготвен.

Противно на очакванията румънците стигнаха до попадение първи. Отборът на Серхий Ребров опита да разиграва топката близо до вратата си, стражът Андрий Лунин не успя да се справи добре с върната към него топка, пусна я към Денис Ман, който притисна защитник, Николае Станчу получи топката и с мощен удар от границата на наказателното поле откри за 1:0.

Мачът стана двуостър, като в 39-ата минута Николае Станчу стреля от дистанция, топката се отби в гредата и спаси Андрий Лунин и Украйна от второ попадение.

В крайна сметка феновете на Румъния ликуваха за втори път. В 53-ата минута Разван Марин успя да се ориентира много добре и бързо стигна до отскочила топка. Играчът на Емполи стреля отдалеч, много мощно, за да прати топката във вратата за 2:0.

Само 5 минути още бяха необходими на румънците за класическия резултат. След заучено разиграване след корнер, топката достигна до Денис Драгуш, който завърши отблизо с прецизен удар за 3:0. Втора асистенция за Денис Ман в срещата.

Едва след третия гол селекционерът Серхий Ребров реши да прави смени, за да реагира на случващото се на терена. Това обаче не промени хода на срещата. В крайна сметка Румъния спечели трите точки и вече гледа към следващия мач срещу Белгия на 22 юни. Украйна ще срещне Словакия ден по-рано.   

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Състави:

Румъния - Украйна - 3:0 (1:0)

голмайстори: 1:0 Николае Станчу 29, 2:0 Разван Марин 53, 3:0 Денис Драгуш 57

стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

главен съдия: Глен Нюберг, Швеция

жълти картони: Ръзван Марин (Румъния); Юхум Конопля (Украйна)

Румъния: Флорин Нита, Андрей Рациу, Раду Дръгушин, Андрей Бурка, Никушор Банку, Мариус Марин (75-Адриан Рус), Денис Ман (62-Янис Хаджи), Ръзван Марин, Николае Станчу (86-Богдан Раковицан), Флоринел Коман (62-Валентин Михайла) и Денис Драгуш (75-Георге Пушкаш).

Украйна: Андрий Лунин, Юхум Конопля (72-Олександър Тимчик), Илия Забарний, Микола Матвиенко, Олександър Зинченко, Тарас Степаненко (62-Володимир Бражко), Микола Шапаренко (62-Роман Яремчук), Георгий Судаков (83-Руслан Малиновски), Виктор Циганков (62-Андрий Ярмоленко), Михайло Мудрик и Артьом Довбик.