Футболистите на Белгия ще дадат всичко от себе си, за да спечелят срещу Украйна в последния си мач от груповата фаза, въпреки че равенството ще им бъде достатъчно, за да достигнат до осминафиналите на UEFA EURO 2024, каза старши треньорът Доменико Тедеско.

Група “E” е изключително оспорвана, при която и четирите отбора са с по 3 точки и са възможни редица промени в класирането, ако Белгия завърши наравно с Украйна и Румъния стигне до равенство във Словакия. Тедеско обаче каза, че няма начин неговата страна да се задоволи с точка.

"Излизаме, за да спечелим мача. Не можем да започнем да пресмятаме или спекулираме, искаме да спечелим. В последните седем минути може би ще знаем какво искаме да направим, за да запазим резултата, но в началото излизаме да победим", каза 38-годишният специалист на пресконференция.

Тедеско каза, че всички ще следят резултата от другия мач в определени моменти.

"Не е умно от наша страна да не го знаем, но не от самото начало... Трябва да се съсредоточим върху нашата игра, след това резултатът идва автоматично”, добави той.

Това е първата среща в историята между Украйна и Белгия. И двата тима преодоляха загубите в първия кръг в групата, за да спечелят вторите си мачове и Тедеско беше предпазлив в думите си относно заплахата, която отборът на Серхей Ребров представляваше за големите съперници.

"Разбира се, че трябва да сме уверени. Обикновено няма причина да не сме уверени, но във футбола никога не можеш да си сигурен", добави селекционерът.

"Сигурни сме, че се нуждаем от голям мач утре, защото Украйна е сериозен отбор. Гледахме няколко техни мачове, не само по време на квалификациите срещу Англия, но сега, тук на Евро 2004 и приятелския мач (0:0) срещу Германия - мисля, че те бяха по-добрият отбор", заяви Тедеско.