Англия е заплашена с глоба от УЕФА след яростната реакция на феновете към разочароващото равенство 0:0 със Словения, съобщава Мирър.

"Трите лъва" са изправени пред потенциална глоба от УЕФА след фенските прояви по време на мача със Словения на UEFA EURO 2024. УЕФА вече е глобила няколко държави на първенството за подобно поведение на феновете. Англия може да очаква подобна санкция, ако се установи, че реакцията на техните привърженици е нарушила дисциплинарния правилник на турнира.

„Трите лъва“ достигнаха трудно до първото място в група C, въпреки че не успяха да надделеят над отбора на Словения, класиран на 57-мо място в света. Отборът на Гарет Саутгейт показа слаба атака, като Хари Кейн, Джуд Белингам и Фил Фоудън имаха слаби изяви, а играта на Англия остави мнозина в недоумение.

Треньорът на Англия Гарет Саутгейт пое отговорност за гнева на феновете, но помоли за подкрепа.

"Мога да се справя с това, но имам нужда да се подкрепят играчите. Колкото повече феновете са като през второто полувреме, зад отбора, това е огромен стимул за тях, защото играем в много, много необичайна среда." - споделя специалистът.

Англия завърши на първо място в група C, но представянето им предизвика критики, като мнозина бяха разочаровани от липсата на атакуваща сила и объркващата стратегия. Саутгейт се надява, че феновете ще се обединят зад отбора, за да му помогнат да се справи с трудностите и да постигне по-добри резултати в елиминационната фаза.