Група "C" се оказа една от най-интересните на UEFA EURO 2024, като определено предложи много емоции, сметки и обрати. Попаденията не бяха често срещани, като имаше само една победа в цялата група и тя бе дело на Англия с 1:0 срещу Сърбия.

"Трите лъва" спечелиха групата с пет точки, а на последно място се озова Сърбия с два пункта в актива си. Интересният казус е между Дания и Словения, които имат равни точки - по 3. Тъй като този показател е равен, се преминава към директния сблъсък между двата отбора, който завърши наравно. Головата разлика на Дания и Сърбия също е еднаква, както и отбелязаните попадения - двата тима имат по два гола. В такъв случай се гледат картоните, които са получили, но и те също са равни - по 6.

Тогава се стига до любопитния казус, че ранглистата на европейските квалификации трябва да раздели двата отбора и тъй като Дания е 9-и там, а Словения 15-и, "червеният динамит" финишира на втора позиция в група "С", като го очаква сблъсък с Германия на осминафиналната фаза, а Словения остава 3-и с надеждата да се класира като един от най-добрите трети отбори.