Словакия, Румъния, Белгия и Украйна ще се борят за класиране на 1/8 финалите в драматичен финал на група E.

Всичките четири отбора в група E на UEFA EURO 2024 достигнаха до последния кръг с по 3 точки, поставяйки сцената за завладяващ финал, в който ще се решат съдбите им.

Румъния е в най-добра позиция, като победа над Словакия им гарантира място в осминафиналите. Дори и равенство може да им осигури второ място, стига Белгия да не спечели срещу Украйна. При загуба обаче румънците рискуват да бъдат елиминирани, ако Украйна спечели своя мач.

Белгия също се нуждае само от равенство срещу Украйна, за да си осигури място в осминафиналите. Победа, съчетана със загуба на Словакия, ще им донесе първото място. Но загуба, комбинирана с победа на Румъния, ще ги изпрати у дома.

Словакия може да си осигури място в осминафиналите и второ място с победа над Румъния. Равенство ще им донесе трето място, но само ако Украйна не спечели своя мач. Победа, съчетана със загуба на Украйна, може да им донесе първото място. Загуба, съчетана с победа на Белгия, ще ги елиминира.

Украйна има най-трудната задача, но все още има шанс да продължи напред. Победа над Белгия е задължителна, за да имат шанс. Тази победа, съчетана със загуба на Румъния, ще им осигури първото място. Равенство може да им донесе трето място, стига другият мач да не завърши наравно. Загуба, съчетана с победа на Словакия, ще ги елиминира.

Ако и двата мача завършат наравно с еднакъв резултат или с по-малко голове в Белгия-Украйна, отколкото в Словакия-Румъния, класирането ще се определи по голова разлика и реализирани голове.

При различни резултати от равенствата, е възможно Белгия и Румъния да се класират напред, като се определят по реализирани голове. Победа с два или повече гола на Белгия над Румъния ще им осигури първото място, докато обратната ситуация ще класира Румъния на първо място. Словакия ще изпревари Украйна за трето място по голова разлика.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg