Грузия и Португалия ще изиграят последната си среща от група „F“ на UEFA EURO 2024. Сблъсъкът на „ФЕЛТИНС-Арена“ в Гелзенкирхен стартира в 22:00 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg.

Португалия вече си гарантира място на осминафиналите в надпреварата след два поредни успеха, съответно над Чехия и Турция. Възпитаниците на Роберто Мартинес обърнаха чехите в драматичен първи мач, а след това надвиха южните ни съседи с класическото 3:0.  Иберийците са в страхотна форма, след като спечелиха 15 от 17-те си последни двубоя след отпадането от Световното първенство през 2022-а година от Мароко на ¼-финалите.

Дебютантът на голям турнир Грузия показа голяма борба и в двата си двубоя до момента. Отборът на Вили Саньол падна от Турция и направи равенство с Чехия, което, все още, оставя тима в борбата за излизане от групата. Грузинците със сигурност ще бъдат поне сред най-добрите четири, ако победи португалците в Гелзенкирхен.

Селекционерът на Португалия – Роберто Мартинес, обеща да даде минути на някои от играчите в последния мач, които до момента не са получил шанс за изява. Очаква се на терена да видим футболисти като Педро Нето, Франсиско Консейсао, Жоао Феликс, Диого Далот, Диого Жота и Жоао Невес. Наказан заради картони е Рафаел Леао. Капитанът на „мореплавателите“ – Кристиано Роналдо, пък е пред юбилейно 50-о участие на голям турнир за Португалия, ако играе срещу Грузия в сряда вечер.

Безспорно в лагера на Грузия отново ще разчитат на голямата си звезда Хвича Кварацхелия, който ще си партнира в атака с Жорж Микаутадзе, който отбеляза и двата гола за тима в турнира досега. Задачата да ръководи играта в центъра пък се полага на креативния Гиорги Чакветадзе, докато капитанът Гурам Кашия ще води линията на защитата. На вратата пък грузинците разполагат с Гиорги Мамардашвили, който направи страхотен мач при равенството с Чехия.


22:00 часа | ГРУЗИЯ – ПОРТУГАЛИЯ

UEFA EURO 2024, група „F“, трети кръг

Главен съдия: Сандро Шерер, Швейцария

Стадион: „ФЕЛТИНС-Арена“, Гелзенкирхен, Германия


Вероятни състави на двата отбора:

ГРУЗИЯ (3-5.2): Гиорги Мамардашвили – Лаша Двали, Гурам Кашиа, Соломон Кверквелия – Гиорги Цитиашвили, Гиорги Кочорашвили, Анзор Меквабишвили, Гиорги Чакветадзе, Отар Какабадзе – Хвича Кварацхелия, Жорж Микаутдадзе

Селекционер: Вили Саньол

ПОРТУГАЛИЯ (4-2-3-1): Руи Патрисио – Диого Далот, Гонсало Инасио, Антонио Силва, Нелсон Семедо – Жоао Невеш, Рубен Невеш – Франсиско Консейсао, Жоао Феликс, Педро Нето – Диого Жота

Селекционер: Роберто Мартинес