Отстраненият от всякакви дейности във футбола за срок от 90 дни Мишел Платини както и досега, вярва в невинноста си, въпреки решението на Арбитражния съд по спорта да отхвърли жалбата му за преждевременно прекратяване на наказанието. Това заяви днес адвокатът на президента на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Тибо д'Але пред агенция "Франс Прес".

Днес КАС отхвърли молбата му за съкращаване на санкцията, но и постанови тя да не бъде удължавана, тъй като Комисията по етика може да поиска това при изключителни случаи.
"Платини остава убеден в невинноста си и чистотата на своята позиция. Той знае, че в края на краищата ще бъде освободен от всички тези обвинения, коментира още юристът.
"Той вярва, че Комисията по етика няма на базата на какво да наложи нови наказания на клиента му, а и да се самосезира, не може да излезе с решение на момента".

Сега стои на дневен ред въпроса дали и как Платини ще бъде допуснат или недопуснат до изборите за президент на Световната футболна федерация (ФИФА). Формално наказанието му изтича на 5-и януари, а след това той ще реши дали ще се пусне в битката за поста, овакантен от Сеп Блатер. Допускането му трябва да бъде потвърдено или отхвърлено от Комисията по етика.

Суспендирането на бившия номер 10 на френския национален отбор влезе в сила от началото на октомври, когато Комисията по етика в рамките на разследване установи, че Платини е получил 2 милиона швейцарски франка с неясен произход от Сеп Блатер. Обяснението, че това е стар хонорар от Световното първенство през 2002-а година, получен с 9-годишно забавяне, не беше прието за истина./БТА 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS