Вратарят на националния отбор на Ирландия Роб Елиът по всяка вероятност ще пропусне предстоящото европейско първенство, както и мачовете на клубния си тим Нюкасъл до края на сезона, след като е със съмнения за скъсани кръстни връзки след контролата със Словакия във вторник, завършила 2:2.

Елиът бе принудително сменен след едва 14 минути игра, а старши треньорът на ирландците Мартин О'Нийл заяви, че ситуацията не изглежда никак добре.

"Той не е добре, контузията му в коляното е сериозна. Това е много разочароваща новина за нас, защото се намираше в отлична форма", каза О'Нийл.

"Жалко е, защото през този сезон Роб се справяше наистина добре на вратата на Нюкасъл и бе много уверен във възможностите си. Сега говорих с нашия доктор и той ми каза, че шансовете са много малки", добави специалистът.

Ирландия е в група "Е" на европейското първенство заедно с тимовете на Белгия, Италия и Швеция. Нюкасъл пък е на предпоследната позиция във Висшата лига с осем оставащи мача до края.

Европейското първенство във Франция започва на 10 юни, а ако диагнозата на Елиът се потвърди, той ще отсъства от игра до края на годината./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS