Холандския национал Жоржиньо Вайналдум призна, че болката от отпадането в квалификационните групи за Евро 2016 е голяма и както на отбора, така и на цялата нация ще им трабва доста време, за да преглътнат разочарованието.

„Лалетата“ се простиха и с последните си слаби надежди за класиране поне на бараж след домакинско 2:3 срещу Чехия във вторник.

„Ще ни трябва доста време, преди да преживеем това“, каза Вайналдум. „Ако догодина седнем пред телевизорите, за да гледаме Европейското, отново болката ще ни стисне за гърлата.“

„Ние сме футболисти и трябва да продължим. Макар да ни е много трудно, ще се наложи да понесем този удар. Определено това не беше щастливият край, който искахме. Беше дразнещо да зависим от другия мач. Това обаче е резултат от факта, че не направихме онова, което се искаше.“

„Третото място на Световното първенство помогна много за развитието ни. Затова участието на голям турнир ще ни липсва“, добави Вайналдум.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.