Нападателят на Фенербахче и холандския национален отбор Робин ван Перси заяви, че не смята да спира с международния футбол въпреки краха в квалификациите за Евро 2016.

„Лалетата“ завършиха на четвърто място в група А, като снощи паднаха с 2:3 у дома от играещия с човек по-малко повече от едно полувреме тим на Чехия. Ван Перси бе сред основните действащи лица, като първо си отбеляза автогол, а после се разписа, за да оформи крайния резултат.

Голът в Амстердам бе 50-ият с фланелката на Холандия за 32-годишния играч, който все още не е готов да се откаже от представителния тим на родината си. „Не съм от тези, които бягат от трудните ситуации“, каза Ван Перси. „Така че засега оставам на разположение на треньора. За мен все още е чест да играя за Холандия както в добрите, така и в лошите моменти.“

„Никога не съм бягал от отговорност. Да се предам не е опция, сега зависи дали ще получа повиквателна. Аз съм спортист и сърцето ми се къса. Целият квалификационен цикъл се разви по ужасен сценарий. Беше ужасно. Въпреки това трябва да останем позитивни въпреки трудната ситуация. Пътят нагоре ще бъде дълъг и болезнен, но ние сме длъжни да го извървим“, добави Ван Перси.