Уелс оглави група В на европейските квалификации, въпреки равенството 0:0 като домакин на Босна и Херцеговина. След успеха като гост в първия кръг с 2:1 над Андора, Уелс събра 4 точки във временното класиране. Босна пък взима първа точка в квалификациите, след изненадващото поражение от Кипър у дома с 1:2 в първия кръг. Двата тима се срещнаха за първи път в официален мач, след два приятелски двубоя до момента.

Гостите от Босна имаха добра възможност в 22-ата минута, след шут на Харис Медунянин, но изстрелът му бе блокиран. Десет минути по-късно Ведад Ибишевич излезе в добра позиция, но пропусна. След почивката първо Гарет Бейл в 49-ата, а после Джеймс Честър в 66-ата можеха да открият резултата, но без успех. Босненците също търсеха път към вратата на Уелс, като в 68-ата минута Миралем Пянич пропусна, а в 80-ата пак той отправи удар в посока стража на домакините Уейн Хенеси. В 82-ата минута Уелс имаше чудесна възможност да отбележи чрез Гарет Бейл, но Бегович спаси.

Белгия разгроми Андора с 6:0 в първия си двубой от европейските квалификации и с 3 точки в актива си е на втора позиция в група В. Андора остава с 0 точки, след като загуби с 1:2 от Уелс в първия си мач. Белгийците откриха резултата в 31-ата минута, след като Кевин де Брюин вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Драйс Мертенс. Де Брюин се нуждаеше от само три минути, за да реализира второто си попадение в 34-ата минута. След чудесен пас от Дивок Ориги, Кевин де Брюин бе точен за 2:0. Нови три минути отнеха на Белгия да запише нов гол. Насер Шадли вкара за 3:0 в 37-ата минута след асистенция на Вертонген.

Първото полувреме приключи с преднина от три гола за белгийците, а десетина минути след подновяването на играта Дивок Ориги реализира четвъртото попадение за домакините. Ориги получи пас от Де Брюине на границата на наказателното поле, преодоля защитник на Андора и вкара за 4:0 в 59-ата минута. Само 6 минути по-късно Драйс Мертенс също се разписа във вратата на гостите и Белгия дръпна с 5:0 в 65-ата минута. Шестият гол и втори за Мертенс падна в 68-ата минута. Мертенс стреля точно в горния десен ъгъл на вратата на Андора за 6:0.

Кипър Израел

източник: БГНЕС

Израел взе победа като гост над Кипър с 2:1 и зае третото място във временното класиране в група В на европейските квалификации с 3 точки и също като Белгия с мач по-малко. Кипър е на четвърта позиция също с 3 точки, след успеха си на старта с 2:1 над Босна.

Гостите откриха резултата в 38-ата минута с гол на Омер Дамари, след асистенция на Бен Хайм. Седем минути по-късно, съвсем в края на първото полувреме Тал Бен Хайм реализира за 2:0, след като получи удобно подаване от Дамари. Кипър успя да намали в 67-ата минута с попадение на Константинос Макридис, който вкара след пас от Сотириу. Израел можеше да увеличи преднината си в 80-ата минута, но Еран Захави пропусна.