Актуалният селекционер на Швеция Ерик Хамрен, който още преди мача с Белгия обяви, че напуска поста, сега поиска и по-дълга почивка от футбола. Шведите се изложиха доста на това първенство, като записаха само една точка в компанията на Италия, Белгия и Република Ирландия и останаха послени в потока си.

"Една точка от три мача е нещо, от което не съм щастлив, но смятам да заслужавахме повече, заяви Хамрен пред журналистите на последната си пресконференция и влезе в разговор за бъдещето си.

"Усещам силно, че ми трябва почивка. Ако не се появи нещо наистина невероятно, на което няма как да кажа Не, аз ще отхвърля доста от следващите оферти, добави той.

Още преди първенството той беше намекнал, че е готов да си тръгне след края на Евро 2016 и ще бъде заменен от Ян Андерсон, който спечели през 2015-а година титлата със скромния тим на ИФК Норкьопинг.

"Самият Хамрен беше на върха на щастието и доста хора в Швеция му бяха големи почитатели, след като отборът отстрани Дания на плейофите, но сега отношението не е същото.
"Аз си отивам сега в къщи, ще се събера с хората, които могат да ми дадат любов и разбиране, ксаза с усмивка треньорът./БТА