Златан Ибрахимович е легенда на световния футбол. А в родната си Швеция е със статут на полубожество. Или дори направо божество. Той сложи точка на една голяма страница от кариерата си, като прекрати кариерата си в националния отбор, но го направи в собствения си неповторим стил. 

Да, "тре крунур" беше най-голямото име, което отпадна още в групите на Европейското първенство, но това не попречи на Ибра да се раздели с представителния тим така, както той си знае - по легендарния си начин. 

"Дойдох от това място, което хората наричат "гетото Розенгор". Успях да покоря Швеция и да я направя моята родина. По моя начин. Аз съм Швеция! Затова - огромна благодарност към всички шведи."

"Без вас никога нямаше да мога да изпълня мечтите си. Вие винаги ще бъдете в моето синьо-жълто сърце! Обичам ви", написа Ибрахимович в типичния си стил в профила си във Фейсбук и към него заваляха хиляди коментари на благодарност и любов от феновете. 

Ибра приключва с "тре крунур" след дълги години с жълто-синята фланелка и 116 мача, в които отбеляза 62 гола. Така той стана топреализаторът в историята на скандинавската страна за всички времена.