Бележитият италиански треньор Джовани Трапатони предупреди националния отбор по футбол, че проверката срещу Германия тази вечер ще бъде всичко друго, но не и приятелски мач. Според 77-годишния специалист световният шампион ще търси отмъщение заради загубата си от Англия отпреди дни.

Тази вечер от 21,45 германците приемат „скуадра адзура“ на „Алианц Арена“ в Мюнхен, като двата тима вече изиграха приятелски мач през ноември, който приключи при 1:1. Със сигурност обаче възпитаниците на Йоаким Льов имат да си връщат и на Италия заради загубата с 1:2 в полуфинала от Евро 2012.

„Дали ще ни е по-трудно срещу тях, след като те загубиха от Англия? Мисля, че да. Онази загуба породи много дебати и мисля, че те сега ще искат отмъщение“, каза Трапатони.

„Германците никога не обичат да губят, особено у дома. Въпреки всичко двубоят си остава много отворен и с неизвестен край. Кой двубой срещу Германия ми е любимият? Бих казал онзи през 1982 година (финалът на Световното първенство в Испания, спечелен с 3:1 – б.р.), защото в отбора на Италия имаше 9 играчи на Ювентус, така че чувствам тази победа малко като моя.“

„Познавам германците много добре. Те имат сила и качеството да тичат много, което на нас ни липсва. Въпреки това никой не може да отнеме гениалността и въображението ни“, допълни Трапатони.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS