Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио се надява, че селекционерът Антонио Конте ще продължи да води националния отбор и след Евро 2016, защото според него „няма други алтернативи“.

„Скуадра адзура“ се класира директно за финалите на Европейското първенство след успеха с 3:1 над Азербайджан снощи и сега им остана единствено мач срещу Норвегия, който се бори за втората позиция.

„Нямаше как да искаме повече“, каза Тавекио. „Класираме се кръг преди края и все още непобедени.“

„Винаги стартираме големите турнири с мисълта да победим. Никога не се целим във второто място. Разбира се, да постигнем успеха е съвсем друга задача.“

„Имаме договор с Конте, а само във футбола хората започват да обсъждат изтичането две години преди крайния срок. Когато се приближим до края на договора, ще го мислим.“

„Надявам се да задържим Конте и, ако той е съгласен да остане, това ще е най-доброто място за него. Станахме добри приятели и няма нищо вярно в това, че имаме проблеми помежду си. Ако той се съгласи да остане, няма да имаме други алтернативи. Ако не, ще трябва да измислим нещо. Точно в момента Конте е отговорен за всички нива на националния отбор“, добави Тавекио.