Защитникът на италианския национален отбор Леонардо Бонучи сгълча критиците на националния селекционер Антонио Конте. Според играча на Ювентус именно Конте е човекът с основна заслуга за възраждането на „скуадра адзура“ след слабото представяне на Мондиал 2014.

Вчера италианците осигуриха класирането си за финалите на Евро 2016 с победа 3:1 над Азербайджан в Баку и сега точка в домакинството срещу Норвегия в Рим ще е достатъчно, за да ги прати на жребия като лидер в група H.

Бонучи е радостен от този факт и използва случая, за да отвърне на хората, които имат негативно мнение за работата на Конте. “В трудните мигове всички обичат да критикуват работата на играчите и треньора”, каза Бонучи.

„Винаги сме знаели, че с Конте начело ще се справим добре и го доказахме. Постигнахме класирането кръг преди края и това е страхотен резултат за един отбор, който се възроди от пепелта на катастрофалното Световно първенство в Бразилия.“

„Сега трябва да работим заедно, за да постигне другата си цел. Този отбор има достатъчно качество. Имаме обещаващи млади играчи и такива с много опит като Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини, Андреа Бардзали, Андреа Пирло и Даниеле Де Роси“, каза още Бонучи.