Полузащитникът на уелския национален отбор по футбол Аарън Рамзи обеща на феновете, че отборът ще си осигури директното класиране за Евро 2016 още в двубоя срещу Босна и Херцеговина през следващия месец.

Снощи „драконите“ пропуснаха рано-рано да си вземат визите за финалния турнир във Франция. Рамзи, Гарет Бейл и компания завършиха 0:0 с Израел у дома, пък Белгия записа късна победа с 1:0 над Кипър.

Така Уелс се нуждае само една точка от квалификациите срещу Босна и тоталния аутсайдер Андора, за да са сигурни за участието си на Евро 2016.

„Ние чувстваме, че можем да вземем трите точки от домакинството срещу Босна. Такава е увереността в нашия тим“, каза Рамзи, който както останалите иска да напише история със завръщането на страната в голям международен форум. Последният такъв случай бе Световното първенство през 1958 година.

„Дано да успеем да победим и да сложим успешен край на тази страхотна кампания. Понякога е по-добре да играеш навън отколкото у дома, защото отборите се опитват да атакуват и да отбележат. Така мачът става по-открит. Видяхме срещу Израел, че може да бъде много трудно, когато съперникът нареди 10 или 11 души между топката и вратата. Ние обаче се радваме, че имаме пълната подкрепа на феновете“, добави Рамзи.