Участникът на Евро 2016 Исландия показа сериозен дух в навечерието на турнира. Островитяните победиха с 3:2 Гърция като гости, като стигнаха до успеха след пълен обрат. 

Южните ни съседи водеха с 2:0 след половин час игра, а на два пъти точен беше Константинос Фортунис. Той откри резултата от дузпа в 19-та минута, а в 30-та се разписа за втори път и успехът изглеждаше сякаш сигурен. 

Но не така мислеха коравите исландци. Още в 34-та минута те върнаха едно попадение и останаха в играта. Тогава точен след грешка в защитата на противника беше младият Арнор Ингви Траустасон, за когото това беше трети гол за родината в едва шестия му мач за нея. 

Развръзката в този мач дойде в последните 20 минути. През цялата втора част гостите показаха доста интересни неща, но завършващият им удар куцаше до 70-та минута, когато успяха да изравнят. 

Тогава звездата на Суонси Гилфи Сигурдсон намери перфектно друг от младоците - Сверир Инги Ингасон - и той без колебание се разписа за 2:2. А за да е пълна мизерията за гърците, пълният обрат стана факт в 83-та минута. 

Тогава Гилфи Сигурдсон отново се прояви в ролята на асистент и сложи венец на страхотната си игра в мача, след като намери Колбейн Сигторсон на стрелкова позиция от корнер и той не пропусна - 3:2 за Исландия след изстрел с глава и неособено качествена намеса на вратаря. 

Това беше и крайният резултат в този мач, което само показа, че който отписва исландците, може жестоко да сбърка.